FOCAL ARIA K2 en ARIA 926

4-12-2021

“Al enige tijd speelde ik met de gedachte om op zoek te gaan naar vervanging van mijn Klipsch speakers (RF-7 voor en RF-82 achter). Niet zozeer omdat de speakers niet bevielen maar meer om een upgrade te doen wat ook werd ingegeven doordat ik mijn installatie ook had ge-upgrade.

Oorspronkelijke opstelling:
Cambridge 640R (AV-receiver)
Cambridge BD650 (Blu-ray/SACD/CD)

Klipsch RF-7 (voor)

Klipsch RF-82 (achter)
Invinity Video1 center

 Nieuwe opstelling:
Cambridge CXR200 (AV-receiver)
Cambridge CXUHD (Blu-ray/SACD/CD)   

Focal Aria 936 K2 – Limited edition (voor)

Focal Aria 926 (achter)

Invinity Video1 center

Toevalligerwijs kwam ik in aanraking met Focal speakers tijdens een werkbezoek. Daar stond een setje Focal Chorus V te spelen icm een Cambridge versterker.

Ik was erg onder de indruk van de dynamiek en ruimtelijkheid van de Focal speakers. Na het doen van research op het world wide web kwam ik de website van A Tube High Fidelity tegen waar in de webshop ook Focal speakers worden aangeboden.

Na wat mail contact met Frank en het maken van een afspraak ben ik op een zaterdagmiddag naar de winkel gereden.

 Lees verder

Voor mij een thuiswedstrijd aangezien ik in Almere woon en daardoor nauwelijks reistijd had. Overigens had iets meer reistijd mij er niet van weerhouden om een luistersessie te plannen. Naar mijn mening moet je speakers beluisteren en niet ‘blind’ kopen. Ik had aan Frank gevraagd, om een goede vergelijking te kunnen maken, de Focal speakers naast een setje Klipsch op te stellen. Dat was geen probleem. 

Met een stapeltje CD’s onder de arm kwam ik op de bewuste zaterdagmiddag aan in de winkel en werd daar hartelijk ontvangen door Frank. Hij heeft me eerst een rondleiding gegeven door de verschillende luisterruimtes. Ik was erg onder de indruk van alle apparatuur die er staat opgesteld, de kwaliteit straalt ervan af. Ik zou hier wel een paar dagen willen doorbrengen om alle apparatuur te beluisteren.

Uiteindelijk kwamen we in de luisterruimte terecht waar de Focal en Klipsch speakers voor me klaar stonden.

Het feest kon beginnen! Onder het genot van een kopje koffie kreeg ik alle gelegenheid en tijd om beide merken speakers te beluisteren. Het beleven van muziek is persoonlijk, voor mij kwamen de Focal speakers als winnaars van de vergelijking uit de bus. Niets ten nadele van de Klipsch speakers maar ik vond de Focal speakers mooier klinken.

Frank heeft mij vervolgens een voorstel gedaan met inruil van de Klipsch speakers (de RF-7 en RF-82) en aanschaf van de Focal Aria 936 K2 – Limited edition (als voor speakers) en Focal Aria 926 (achter speakers). Als wel vaker neem ik bij dit soort aankopen nooit direct een besluit maar laat het altijd eerst even bezinken. In dit geval duurde dat bezinken niet zo heel lang. Dezelfde middag heb ik het besluit genomen en de speakers besteld.

 De speakers zijn inmiddels geleverd en door Marcel bij mij thuis geïnstalleerd. Nadat de eerste klanken uit de speakers kwamen wist dat ik de juiste keuze had gemaakt. De speakers klinken echt fantastisch. Marcel wist mij nog te vertellen dat ze nog beter gaan klinken als ze meer ‘vlieguren’ hebben gemaakt. Het kan alleen nog maar beter worden.

 Op mijn verlanglijstje staan nu nog de vervanging van de center speaker en ook de Cambridge 851N hoop ik nog te kunnen toevoegen aan mijn installatie. Als het zover is dan staat A Tube bovenaan de lijst om de aanschaf bij hen te doen. Klantvriendelijk, kennis van zaken en service gericht. Een verademing in deze tijd van dozenschuivers en grote ketens die meer gericht zijn op omzet en (te) vaak de service van ondergeschikt belang vinden.”


Line Magnetic LM-845PREMIUM

2-11-2021

Na bijna 1 jaar met heel veel plezier geluisterd naaar de Line Magnetic 805, kwam er een
kans om de Premium 845 aan te schaffen.
Hoefde daar niet al te lang over te denken daar deze versterker al op mijn verlanglijstje
stond. Maar ja de 805 beviel ook zo goed en ja is het verschil in prijs het dan waard?
Toch stond Frank en zijn partner op een dinsdag in de stromende regen aan mijn deur om de
switch met de 805 en de 845 premium te gaan maken.
Met vele handen de 805 in de doos terug en de 845 uit de doos.
Dan aansluiten en wel even trots kijken naar de nieuwe aanwinst. Zelfs zonder te luisteren is
het een genot om de Premium te zien.
Dan gaat het grote luisteren beginnen. Gelijk een goede indruk en dat moet steeds beter
worden. Toch na zo’n 20 uur ineens is het hoog wat te aanwezig en dan vooral de s-klanken.
Het volume mag zeker niet te hoog anders stoort het. Na 50 uur de bias bij geregeld en werd het geluidsbeeld weer beter. Je moet nog niet te kritische muziek draaien maar er was een hoorbare verbetering.

Bij 100 uur een duidelijke verbetering in de s-klanken en een veel beter stereobeeld.
Muziek werd duidelijk zachter van klank zodat volume ook wat omhoog kon.
Nu bijna 200 uur verder en kan alleen maar zeggen dat het verschil tussen de 805 en de 845
premium zeker de investering waard is.
Bias is rotsvast en is na de eerste 50 uur nog steeds niet aangepast.
De Premium speelt zo gemakkelijk en alles valt steeds meer op zijn plaats.
Waar hij vooral in uitblinkt is met live opnamen en de wat rustigere muziek.(stevigere
muziek is geen probleem hoor).
Stemmen, piano, orkesten alles is zo “schoon”. Iedere t-klank of s-klank komt zo duidelijk en niet
vermoeiend over en dat zijn toch vaak de pijnpunten.
Elk instrument of stem staat precies op de goede plaats.
Laag is strak, absoluut niet overheersend.Kan echt uren luistern zonder een moment van luistermoeheid.
En ja het blijft gewoon een prachtige versterker om alleen al naar te kijken.

Frank en Marcel wederom bedankt voor al jullie advies.
Je moet inderdaad de Premium even inspelen maar daarna is het puur genieten!

Gr. Jan en petra

Michell Engineering Gyrodec

21-05-2021

Al een tijdje was ik op zoek naar de opvolger van mijn Transrotor / Michell Murano. Op een gegeven moment kwam ik het loopwerk tegen op jullie website, het contact was snel gemaakt en heb ik de speler opgehaald.

Thuis aangekomen heb ik de speler opgebouwd en het is een enorm succes. Ik heb weer de bekende stap voorwaarts gezet. Ik speel nu met een Rega arm de RB 700 het element de Holistic audio 103 C met de Michell Gyro S.E. Ik ben er echt super blij mee!!!!

Frank bedankt voor de goede service én de lekkere koffie.

Met vriendelijke groet
B. van den Berg

Klipsch HP-3 en Klipsch headphone amp

28-04-2021

Na op zoek te gaan naar de Klipsch Heritage koptelefoonversterker kwam ik er achter dat A Tube High Fidelity hem verkocht.

Gelijk een afspraak gemaakt en een paar dagen later was ik in de prachtige winkel om hem te beluisteren. Ik was gelijk verliefd en heb er een gekocht bij hun. Een poosje later ook de Klipsch Heritage HP-3 koptelefoon aangeschaft via a-tube die ondertussen binnen is en ik veel luisterplezier van heb!
Het setje past goed bij elkaar en ik ben er erg blij mee! Het geluid is erg gedetailleerd en vol met goed wat power er achter.
Dankjewel!

-Stefan

Klipsch Forte III

27-04-2021

Good evening,
I just wanted to let you know that the speakers have arrived in perfect condition and seem to match very well with the Simply Italy amplifier.

I’m A happy customer! Just great. Many thanks for your super service.

Kind regards from the mountains,

Tom

JBL L82

21-04-2021

Na ons leuke telefoontje was het snel duidelijk dat de JBL L82 classic het voor mij zou gaan worden.
Het bezorgen van een nieuwe set was dan ook snel ter plaatsen, bezorgt door Marcel met nog verdere info over de speakers, toppie.
De stands zijn ,ook zeker aan te raden, staat mooi in de ruimte en zijn zelfs in hoogte af te stellen zodat het ook goed waterpas staat.
Naar wat inspelen kwam ik er al snel achter dat de baspoorten aan de voorzijde van de speakers aan de buitenste zijdens moesten zitten voor een betere balans in het geheel. De speakers hebben nu in middels ruim 180uur gespeeld en komen nu helemaal tot hun recht en dat is werkelijk fantastisch,  mooi in balans, ruimtelijk, en instrumenten klinken zoals het hoort.
Nogmaals toppie en bedankt!
Marc.S