Cayin N3 Pro

Op 23 Augustus ben ik mijn Cayin N3Pro DAP speler gaan ophalen die ik bij A Tube High Fidelity had besteld. Aangekomen daar werd ik hartelijk ontvangen door Marcel en Stanly met een kopje koffie. Ik ben minder mobiel waardoor ik vaak niet overal kan komen in winkels, maar Marcel en Stanly hebben het mogelijk gemaakt dat ik toch een rondleiding door het hele pand kon krijgen waardoor ik alles heb kunnen bekijken.

Marcel heeft me verschillende Streamers laten zien en informatie gegeven over verschillende Streamers. Ook heeft hij een aantal Speakers laten zien.

En wat betreft de Cayin N3Pro ben ik echt tevreden met het geluid van de speler. Je kunt de Cayin N3Pro alleen met de Transistor laten spelen of alleen de twee buizen gebruiken, maar er is ook nog een derde mogelijkheid te weten Transistor in combinatie met de twee buizen.

De Solid State Mode geeft een directer geluid vind ik, en de Tube Mode een warmer geluid, en de Triode en Ultra Linear geven helemaal een extra dimensie aan het geluid.

Kortom ik ben erg blij met mijn Cayin N3Pro DAP speler!

Marcel en Stanly nogmaals bedankt.

Cayin N3Pro

Ergens in Friesland..

Afgelopen week hebben wij een mooi project in Friesland mogen uitvoeren. Namelijk een volledige McIntosh voor-eind combinatie (MC275 MKVI+C8), gecombineerd met de Klipsch Forte IV en een Cayin CD-speler. Dat allemaal wordt ondersteund door de befaamde Atacama Evoque Eco 60/40 SE2.

Wat dit project speciaal maakte is dat we een set van begin tot einde hebben mogen leveren inclusief het zelf leveren, installeren en afstellen voor een mevrouw van hogere leeftijd die graag nog vele uren wilde genieten van muziek. Zij was zelf haar hele leven (en nog steeds) pianist.

Ook hebben wij gezien de wat ongebruikelijke plaatsing van speakers kabelgootjes moeten leggen om het speakerdraad mooi weg te werken.

Een tevreden klant!

Melody Everest 211 op Sonus Faber Cremona Elipsa

Dear Frank,

The 211 has arrived and it’s been working???? I can’t believe that this is 13Watts only! It Sounds perfectly and really powerful in my room. And how does it sounds? Just perfect???????? definitely high end. I had in the past MC275 and ARC Reference 75se. I have to say that Melody plays in a higher class in every aspect. Thank you guys again!
Best regards Gabor

Draaitafel element naar Malta

Recentelijk hebben wij een klant op afstand, namelijk helemaal in Malta, blij mogen maken met een upgrade aan zijn draaitafel. Het kostte even wat meer moeite en tijd om de klant op afstand goed te kunnen helpen als het gaat om advies geven en ook vervangen van een element. Desondanks hebben wij de klant vanaf advies tot installatie kunnen adviseren en nu speelt zijn platenspeler als nooit tevoren. De klant is uiteindelijk gegaan voor de fantastische Audio Technica VM760SLC.

Onderstaand een mail van de klant:

Ik wil je graag bedanken voor het advies en support v.w.b. de cartridge. De vraag hoe de upgrade bevalt is nauwelijks te beantwoorden. Ik ben nooit tevreden geweest over de geluidskwaliteit van mijn oude Yamaha PF800 met de cartridge die er in zat (niet origineel), maar had geen enkel ander referentiekader. Na een hoop gepriegel is het gelukt de nieuwe cartridge te plaatsen en heb vanzelfsprekend alle andere instellingen hierop aangepast.

Het verschil is niet te vergelijken met de oude situatie.

Aart

Hijiri Bekabeling

Review Hijiri bekabeling.


De Japanse Hijiri bekabeling stond al een tijd op mijn verlanglijstje.
Dit bijzondere merk staat bekend om zijn muzikale klankkarakter en de manier van muziek weergeven.
Met de hulp van Frank en Stanley werd het voor mij mogelijk gemaakt om de bekabeling eens thuis uit te proberen.
Ik begon met de Hijiri HDG aes ebu tussen mijn CEC TL5 en Lampizator DAC.
Deze stap beviel zo goed dat de interlink tussen de Lampizator DAC en Western Electric WE91E al gauw werd vervangen voor de Hijiri Million Kiwami rca interlink.
Het werd me al snel duidelijk dat hoe meer Hijiri bekabeling in mijn audioketen werd aangesloten, het genieten toenam.
De Hijiri bekabeling is niet helemaal neutraal. Het heeft een licht zoet en warm klankkarakter. Maar dat warme en zoete klankkarakter neemt niet toe naarmate er meer Hijiri in de keten wordt aangesloten. Het geluid wordt niet warmer, wollig of te zoet. Het geluid klinkt meer ontspannen en nog beter in balans.
Hijiri heeft een beetje een verzonken soundstage zonder opvallend verlies in het hoog. Het geluid vult de woonkamer op een hele bijzondere manier. Het klinkt ontspannen, natuurlijk en muzikaal. Dynamiek, vol en natuurlijk klinkende tonen zijn echt de kenmerken van Hijiri bekabeling.
Detaillering is er ook voldoende, zonder dat het hard of direct klinkt. Hijiri laat juist alles horen zonder frequentiegebieden te benadrukken, maar doet dat op een ontspannen en natuurlijke manier.
Als laatste stap werd de Hijiri HCS luidsprekerkabel aangesloten. 
 
De HCS had flink wat concurrentie van de Western Electric KS 13385 luidsprekerkabel. Deze kabel heeft een waanzinnige prijs/kwaliteit verhouding en is net als Hijiri erg geliefd in Japan
 
De KS heeft een ingetogen, maar strak laag, een mooi open hoog met veel lucht om de hoge tonen.
Toch ook hier deed de HCS precies wat ik met de andere Hijiri bekabeling ook waarnam. Naarmate de Hijiri bekabeling toeneemt in de set, hoe beter alles op zijn plek valt en hoe muzikaler het wordt.
Daarom toch een puntje van kritiek:
Hijiri is verslavend en zo muzikaal dat ik er alleen maar meer van wil hebben. Het heeft een typisch licht zoet Japans klankkarakter. Het doet precies wat het moet doen en dat is muziek laten horen op een ontspannen manier, zonder dat het te braaf of saai wordt.
Frank en Stanley, bedankt voor de fantastische service! Het leveren van Hijiri bekabeling heeft me veel muziek gebracht. Het heeft mijn Western Electric WE91E versterker naar een heel hoog niveau getild en het sluit prachtig op elkaar aan.
Met vriendelijke groet,

Pieter

JBL S4700 – Cherry Wood

Prachtige set JBL S4700 in de uitvoering ‘Cherry Wood’ bij Martin af mogen leveren. Een audiofiel in hart en nieren die welafgewogen de keuze heeft gemaakt wat hoogstwaarschijnlijk zijn laatste speakerset gaat worden. Vrij snel was al duidelijk dat deze JBL’s met hun klassieke looks en groots geluid een duidelijke winnaar is.

Martin, we wensen je nog erg veel mooie uren aan luisterplezier!

Complete set aan Jan en Petra

Over het verloop van een paar jaar hebben wij mogen adviseren en leveren aan Jan en Petra. Hun woonkamer is getransformeerd tot een ruimte vol audio-spektakel. Recentelijk heeft de toevoeging van een ISOL-8 dc-blocker nog “zo een grote verandering op kunnen leveren, niet normaal”.

We wensen Jan en Petra nog vele mooie uren luisterplezier en houden contact.

Audio Research Reference 160M Mono-Buizenversterkers

Aan een bekende klant van ons mochten wij deze keer een heuse Audio Research Reference 160M buizen mono-versterkers set leveren.
Klant is nu tijdens installatie al erg blij met de geüpgradede sound terwijl de versterkers zelfs nog ingespeeld moeten worden 😉