Klantbeoordelingen



Atacama audio rack

31-03-2021

Sinds een verhuizing waren we al een poosje op zoek naar een ander meubel voor de stereo apparatuur. 

Atacama audio rack

Nadat we een tip hadden ontvangen over een bedrijf wat in staat is om “betrekkelijk veel” audio-meubels te kunnen leveren en ook in de showroom heeft staan hebben we een afspraak gemaakt met A Tube High Fidelity in Almere.

We werden keurig netjes ontvangen door Marcel en na een kopje koffie kregen we een rondleiding door het bedrijf.
Marcel had snel onze smaak in de gaten en ook dat we niet voor het absolute “high end” in audio-meubels wilden gaan. Marcel heeft zeer zeker een en ander uitgelegd wat de verschillen zijn tussen diverse merken maar heeft absoluut niet aangedrongen om boven onze voorgenomen begroting uit te gaan.

De keuze is op een Atacama Evoque meubel uitgekomen en op advies is er wel gekozen voor de maximaal gestabiliseerde uitvoering, het is dus wel de special edition geworden.
Na een korte levertijd heb ik het meubel op kunnen halen waarbij Marcel mij nog een aantal tips heeft gegeven aangaande het monteren van het meubel.

We zijn zeer tevreden over de manier waarop de aankoop en de afwikkeling van de bestelling tot stand is gekomen. Daarnaast zijn we ook zeer tevreden over het product zelf, nogmaals onze hartelijke dank hiervoor.
 
Bram


Klipsch Forte III

01-03-2021

 

Tekst klant volgt nog. Wel ontvingen wij alvast deze prachtige foto die we graag met u delen:



Klipsch Heresey IV

12-02-2021

 
When was the last time you bought an electrical device that made you emotional? Apple cannot sell
you this, but Frank from A-Tube High Fidelity can.

For me this came in the form of a pair of the magnificent Klipsch Heresey IV speakers which were personally
delivered the day after I ordered them despite the snow and subzero temperatures.
 
Fantastic service from A-Tube HiFi and I look forward to visiting their showroom one day soon
 
Thanks,
 
 
 
 
 
 
 
J. Gray
 


Klipsch Cornwall IV

29-01-2021

Begin november 2020 op een zaterdag gebeld met Frank van A Tube High Fidelity. We waren ‘in de
buurt’ en of we toevallig nog langs konden komen om de Klipsch Heresy’s te komen beluisteren. Dat
kon meteen, we waren welkom!
2 uur later zaten we boven in de luisterruimte wat te zoeken op Tidal om de luidsprekers eens flink
aan de tand te voelen. Wat een mooi maar precies geluid. Precies in ‘the sweet spot’ fantastisch,
maar daarbuiten leek het precieze geluidsbeeld minder in het voordeel van de luidsprekers te
werken. Onze woonkamer (waar de speakers moeten komen) is een moeilijke akoestische ruimte en
een precieze opstelling van de speakers een lastige……
Net toen we ons een goed beeld hadden gevormd, vroeg ik Marcel om nog even de Cornwall’s aan te
sluiten. Daarna gebeurde er wat in de kamer dat ons direct overhaalde om niet voor de Heresy’s te
gaan maar voor de Cornwall’s. Klaar. Keuze gemaakt.
Super om de speakers nog voor de kerst in huis te hebben: 6 weken laten kwam Marcel aangereden.
Hij hielp me de zware (50kg!) luidsprekers naar boven te tillen en uit te pakken. Als dank voor de
aankoop 3 LP’s (een dubbel) als cadeau erbij gekregen. Leuk detail om op een van de LP’s te lezen:
don’t play this music on shitty speakers. Ik dacht het niet!
Ja, de luidsprekers zijn groot. In ons geval een flinke aanpassingvan het interieur benodigd. Het
waard? Jazeker. Muziek is emotie, een van de mooiste belevenissen.
Lang verhaal kort: Super service van Frank en Marcel, de heren komen hun afspraken na en zijn
blij/tevreden als de klant dat ook is. Beide ook bijzonder aardig en enthousiast in de communicatie.
Topdealer!! Product: 10! Service: 10!



Melody Pro88 MKII

25-01-2021


Toen ik in de zomer van 2019 mijn Sonus Faber Sonetto II speakers kocht bij A Tube High Fidelity
in Almere ging er een nieuwe wereld voor me open. Daar stonden prachtige sets opgesteld
waarbij de buizenversterker en draaitafel een prominente rol spelen. Met mooie merken als
Line Magnetic, Manley en Klipsch.
Als liefhebber van de analoge weergave voelde ik me als een kind in een snoepwinkel. Telkens
werd ik gegrepen door hoe mooi en goed het allemaal klonk. Frank en zijn team weten echt 
mooie combinaties samen te stellen.
Ik speelde zelf al met een fraaie AMR AM 777 hybride versterker, maar na mijn bezoekjes aan A
Tube High Fidelity wist ik dat mijn volgende stap en “echte” buizenversterker zou zijn.
Nu was het eindelijk zover en ik had eigenlijk mijn zinnen gezet op een prachtige Line Magnetic
versterker. Frank vertelde me enthousiast dat hij een nieuw Australisch merk in huis had,
namelijk Melody. Daar wilde ik meer van weten!
Dezelfde middag stond Frank’s collega Marcel al op de stoep met een enorme doos van ruim 32
kg met daarin de Melody Pro 88 MKII. Omdat we in een maisonnette wonen met de woonkamer
beneden, was het nog wel een klusje om de versterker op zijn plek te krijgen, maar wat ziet het
er prachtig uit. Ik kon natuurlijk niet wachten te gaan luisteren, maar eerst moest er nog
gewerkt worden. Gelukkig was het vrijdag en het weekend was bijna in zicht.
Ik heb de Melody ’s avonds natuurlijk meteen aangesloten.

De allereerste LP die op de draaitafel
plaats nam was “Seeds of Love” van Tears for Fears. Wat meteen opviel was de dat de muziek
veel grootster klonk met veel meer drive en controle dan wat ik tot nu toe gewend was. Er
ontvouwde zich echt podium waarin stemmen en instrumenten echt los van elkaar komen te
staan. Er gebeurde veel in het 3D plaatje wat zich ver buiten de speakers en zelfs achter me
afspeelde Het geheel was zeer aangenaam om naar te luisteren. 


De volgende plaat (hoe toepasselijk ook) werd de meest recente LP van Melody Gardot: “Sunset
in the Blue”. Dit prachtige album, uitgebracht door Decca, is echt een aanrader voor elke
muziekliefhebber. Maar hier gebeurde iets magisch: er werd een sfeer neergezet waar de
energie van afspatte, alsof ik er live bij was. De zuchtjes en keelklanken maakten het extra
spannend. Dit was werkelijk genieten geblazen.
Daarna was het de beurt aan “Nighfall” van Till Brönner en Dieter Ilg. Wat hier vooral opviel is
het realisme van het geluid van lucht die door de trompet stroomt en het plukkende geluid van
de contrabas. Ik herkende het materiaal waarvan de instrumenten zijn gemaakt veel beter.
Veel muziek (zowel op LP of gestreamed via Qobuz) heeft dit weekend de review gepasseerd en
het valt me op dit deze versterker een alleseter is.

Qua klank is dit wel waar ik naar op zoek was.
Ik herken ook veel van de AMR AM 777 versterker die kon inruilen, maar het klinkt vooral rijker
en het leeft veel meer. Ook de ruimtelijke afbeelding is beter.

 

Zoals met alle nieuwe apparatuur
het geval is en zeker met buizen heeft het natuurlijk nog wat tijd nodig om in te spelen, maar ik

kan nu al met zekerheid zeggen dat ik een hele mooie stap heb gemaakt. Hier ga ik de komende
jaren veel plezier aan beleven.

Gerald

 



Line Magnetic LM-805IA

20-01-2021

Hoi Frank en the Tube Team,

Deze week een Linemagnetic 508ia versterker ontvangen.

Werd netjes bezorgd op afgesproken dag en tijd.
Ik geef toe dat ik het apparaat op blind vertrouwen heb aangeschaft. Wel recencies gelezen en eea besproken met Frank maar toch.
 
De woorden van Frank betreft product beschrijving zijn zeker niet overdreven te noemen. Man man wat een geluid, nog nooit zoiets gehoord.
Een absolute aanrader.
Wat de winkel betreft. Dit is mijn tweede grote aankoop daar en zal deze zaak zeker trouw blijven. Altijd bereikbaar en handelingen zijn immer naar de klant toe gericht. Geweldige zaak die zich onderscheid door de steeds grotere toename van dozenschuivers.
Deze beschrijving komt vanuit mijn eigen beleving en is zeker geen gevraagd propaganda stuk.
Dank heren!

Dhr. Brugman



Klipsch Klipshorn 

04-01-2021

Na mijn testimonial uit maart 2019 met de LM805ia, LM24cd en Atacama racks hebben er aardig wat wisselingen plaatsgevonden in mijn audiosetup. Zeker niet omdat ik niet tevreden was, maar juist omdat ik zeer tevreden was smaakte het naar meer. 

De eerste upgrade die na mijn vorige verslag heeft plaatsgevonden was de aanschaf van de Line Magnetic LM32dac. De dac in de cd speler zit al op een heel hoog niveau maar verbleekt toch bij wat de LM32DAC in huis heeft. Verder heeft de dac de mogelijkheid om meerdere apparaten aan te sluiten waardoor dus niet alleen de cd speler op een hoger niveau terecht kwam. 

De volgende stap was om mijn electrostaatspeakers die ik toen nog had een keer te willen horen op de LM845premium, dit was bij de aanschaf bij de LM805ia eigenlijk al de bedoeling maar omdat die zo goed uit de verf kwam en slechts de helft koste van de LM845premium was het daar niet meer van gekomen. Verder was ik bang dat de LM845premium met zijn lagere vermogen dan de LM805ia tekort zou komen voor mijn electrostaten welke zeer lastig aan te sturen zijn. Die angst was totaal ongegrond, de LM845premium mag dan wat minder vermogen hebben dan de LM805ia maar de controle over het geluid is door de constructie van de versterker met zijn vele trafo’s mijlen ver voor op wat de LM805ia in huis heeft (en dat is al heel veel). 

Ik was bij de luistersessie zeer snel overtuigd dat de LM845premium een perfecte aanwinst zou zijn en met een goed inruilvoorstel van Frank was de deal snel gesloten. 

En toen kwam Focal met de Spectral 40th anniversary speakerset in zeer beperkte oplage op de markt, wat een beauty qua design en sound (zeker als je van jazz en blues houdt met een laid back sound). Vanaf de eerste tonen meteen verkocht, die speakers moesten er komen. 

Daarna kwam de stap om me ook op streaming gebied op hoog niveau te gaan bezighouden en ook hier was ik bij Atube aan het juiste adres en wel met de Lumin U1 transporter streamer. Het was een gokje gezien Frank deze toch prijzige streamer niet als demo had staan in de showroom echter alle reviews die ik had kunnen vinden waren super lovend. In combinatie met de LM32dac bleek het een deal made in heaven te zijn, wat een sound, weinig tot geen digitaal tintje en een geluidsplaatje op super hoog niveau. De LM24cd werd ingeruild op de Lumin U1 om het nog een beetje betaalbaar te maken. 

Helaas voor mijn portemonnee had de Lumin U1 ook gevolgen voor mijn speakers. Er zat wat levertijd op de Lumin U1 en toen hij geleverd was hebben we de U1 eerst bij A Tube een tijdje in de showroom laten spelen, dit gezien Frank dit model nog niet in huis had staan en ook zeer benieuwd was wat deze top streamer in zijn mars heeft.  

Gezien Frank dezelfde combinatie aan apparatuur in de showroom had staan als ik thuis konden we mooi testen en ik moet zeggen het klonk superieur t.o.v. wat ik tot dan toe had gehoord. Daarna kwam Frank met het idee of we de speakers ook nog even zouden kunnen switchen naar de Klipsch Cornwall 4 speakers. En daar gebeurde even iets zeer bijzonders in het geluidsplaatje. Echt wat ik daarvoor hoorde was al superieur maar hier gebeurde iets magisch. En ik kan je zeggen ik heb al heel veel audio set-up in allerlei prijsklasse gehoord maar dit was echt een combinatie die supergoed matchen en een geluidsplaatje presenteerde wat je hooguit maar enkele keren in je leven meemaakt.  Kippevel !

Qua sound dus een super combinatie echter (en dat is iets persoonlijks) vind ik de Cornwall 4 speakers hoe goed ze ook klinken een vierkante oubollige box om te zien. Het oog wil ook wat en qua design zijn er m.i. mooiere speakers te krijgen. Het bleef echter wel prikkelen en ben me toch wat meer gaan verdiepen in de speakers van Klipsch. Daarbij viel mijn oog in eerste instantie op de La Scala welke ik qua design wel een echte mooie speaker vind (echt een meubelstuk). Nadeel was dat Frank helaas dit model speaker uit de Klipsch Heritage serie niet als demo in huis had staan.  

Verder begint dit type speakers pas bij een frequentie van 50Hz geluid te geven en het was even de vraag hoe dat uit zou pakken. Om het verhaal niet onnodig lang te maken, de speakers werden aangeschaft en na een vrij lange levertijd (helaas corona gooide roet in het eten) zijn de speakers bij mij thuis komen te staan. En om heel eerlijk te zijn ik had zeer gemengde gevoelens na de eerste luistertest. Hoewel ik bekend ben met het moeten inspelen van apparatuur (wel/niet ingespeelde apparatuur is een wereld van verschil) was er in mijn beleving iets wat niet klopte in het geluidsplaatje. Ik miste gewoon de echte lage tonen in bepaalde muziekstukken en dat werd veroorzaakt doordat de speaker pas boven de 50Hz aan het werk gaan. Midden en hoge tonen zijn echt heel mooi en het mid heeft ook een hele mooie volle klank voor bijvoorbeeld gitaarspel maar het ontbrak gewoon aan bas. Na veel draaien en schuiven met de speakers wel wat van bas in het geluidsplaatje kunnen krijgen maar lang niet wat je zou verwachten van een speaker in deze prijsklasse en met een flinke sub speaker aan boord.  Na veel onderzoek bleek dat Klipsch zelf ook aangeeft dat bij dit type speaker een separate subwoofer aan te bevelen is als je meer laag wil hebben. De subwoofers die ik in huis had staan (modellen die zeker niet de minste waren) bleken geen goede combi te zijn met de La Scala’s omdat de subspeakers in de La Scala van het type folded horn zijn en een heel snel zijn t.o.v. mijn lange slag subwoofer en er daardoor een timingverschil optreedt wat de muziek niet ten goede komt. 

Uiteraard is Frank vanaf dag 1 betrokken geweest bij dit proces en we hebben samen naar een oplossing gewerkt en uiteindelijk ook gevonden in de vorm van aanschaf van een set Klipsch Klipschorns (welke sinds december in mijn luisterruimte staan)De La Scala’s hebik kunnen inruilen en  staan nu als demo set bij A Tube High Fidelity. 

De Klipschorns hebben het mooie volle geluid (in alle frequenties) die ik ook in de La Scala had gehoopt te krijgen en daarbij gaan ze nog een flinke stap verder qua audiofiele performance dan de La Scala’s. 

Al met al staat er nu dus een superset bij mij thuis, uiteraard met dank aan Frank. 

met vriendelijke groet,

M.v.Dijk



Klipsch 

12-01-2021

Beste Frank en Marcel,

Zaterdag, 9 februari 2021. Op weg naar Almere, om een setje Klipsch RP-600M in de kleur Walnut op te halen. Deze speakers vond ik als 2e hands voor een gereduceerd bedrag op MP bij het bedrijf A Tube High Fidelity.  Ik wilde de speakers graag hebben omdat ik eens wilde testen of de grote front speakers die ik heb, misschien te groot zijn voor de plek waar mijn speakers thuis opgesteld staan. De set die ik thuis heb bestaat uit de Klipsch RP-8000F, de RP-504C, de Klipsch KSW-10 en de B&W M1 als surround, dit alles aangestuurd door een Marantz SR5008 receiver.
De plek waar de speakers staan is vrij klein en smal, daardoor merkte ik dat de RP-8000F niet tot hun recht kwamen. Ik miste middentonen, en midbass, ook heb ik een piek in de lage tonen en dit komt omdat de basreflexpoort nagenoeg tegen de muur zit.
 
Toen ik bij A Tube aankwam en in gesprek raakte over de RP-8000F, vertelde ik dat ik niet tevreden ben met de klank van de speakers op mijn luisterpositie. Ik vertelde over het missen van middentonen/midbass en een piek in de lage bassen en kreeg al snel het advies mijn handen achter mijn hoofd te doen, met m’n ellebogen achter mn oren, en als dat verschil maakte, de muur achter mij te bedekken met een deken of iets anders wat geluid dempt. Dit zorgt ervoor dat de hoge- en middentonen niet reflecteren tegen de achtermuur. 
Eenmaal thuis, de RP-600M uitgepakt, neergezet en deze beluisterd, op dezelfde luisterpositie als waar de RP-8000F normaal stond. Ik merkte de piek in de lage bassen ook weer op ondanks de veel kleinere speakers dan de RP-8000F. Ik ben daarna met de dekens aan de slag gegaan en achter de audio opstelling opgehangen (achter het audio meubel, en de speakers). De andere deken hing ik aan de achtermuur. Dit meteen dempte de bas resonantie achter de speakers en de piek was nagenoeg weg. Ook klonk alles veel beter, stemmen waren beter te horen, en ik had weer middentonen.  Nadat ik dit ontdekt had, heb ik de RP-8000F weer terug gezet op de luisterplek en daarmee merkte ik ook meteen op dat deze speakers nu goed klinken, door alleen maar demping toe te voegen in m’n woonkamer.
De RP-600M wachten nog op hun speakerstands en komen in de lengte van de woonkamer te staan, om daar als stereo set de hele huiskamer te vullen. Dit omdat ik merk dat als ik aan de andere kant van de woonkamer de muziek goed wil horen, de surround set redelijk hard moet zetten om het geluid goed te horen.
 
A Tube heeft met hun advies, dezelfde speakers opeens weer goed laten klinken. Ik kan genieten van mijn surround set, ondanks de kleine afmetingen van de luisterplek. De details in het geluid, en het niet overheersen van de bassen geeft een heel andere dimensie aan het geluid. Kortom, akoestiek kan je geluidsbeleving maken of breken, hoe duur je speakers ook zijn.
Ondertussen heb ik een doek met een foto besteld om op de plek tegen de achtermuur te hangen. Samen met een vriend ga ik houten panelen met doek en demping maken voor achter het audiomeubel, om de bas resonantie tegen te gaan. Op die manier maak ik een mooie oplossing voor de akoestiek in plaats van de tijdelijke deken oplossing.
 
Mvg.
Dhr. R. Ro
l


Focal Headphone Elegia 

04-01-2021

Na een kortstondig en zeer teleurstellend avontuur met de B& amp;W PX7, die toch  hoog staat aangeschreven heb ik Frank om advies gevraagd.

Nog steeds zoekende naar een hoofdtelefoon van topkwaliteit, adviseerde Frank mij om eens na te denken over de Focal Elegia.

Aangezien we met corona te maken  hebben ben ik afgegaan op de beschrijving van Frank en de reviews die ik online kon vinden.

Na mijn vrouw lief aan gekeken te hebben, want de Focal is


wel een stuk duurder dan de B&W PX7 en een mooi aanbod van Frank, heb ik de Focal aangeschaft.

 

De Focal Elegia is met kop en schouders de beste hoofdtelefoon die ik ooit op mijn hoofd heb gehad.

Je merkt niet dat je met een gesloten hoofdtelefoon te maken hebt.

Qua geluid een echte topper, maar ook qua bouw en gebruikte materialen.

Het geluid is volledig in balans, het is warm en heeft zeer veel
detail. Ik ga hier veel plezier aan beleven en soms ook niet als mijn vrouw de Focal weer eens heeft geleend.

Dit is echt een hoofdtelefoon op High End
niveau.


Frank, dank voor je advies en de goede service. Ik kom zeker terug voor de rest van mijn audio plannen.

 

 

 

 

 

Hartelijke groet,
Andrew en een blijde wederhelft (zie foto)

 


Degritter Ultrasonic Vinyl cleaner

02-01-2021

Hoi Frank,
Ik ben natuurlijk meteen bij thuiskomst aan de slag gegaan met de Degritter.   Wat een verademing t.o.v. een standaard vacuümzuiger zeg!!
Werkt geweldig. Mijn Contemporary lp’s uit de fifties…..Weer diepzwart!!
Ik ben er erg blij mee. De ietwat  forse aanschafprijs is wel meteen door de Degritter zijn prestaties gerechtvaardigd. 
Top
 

Mvg

Joost M



Fyne Audio F500

30-12-2020

Ik heb de Fyne 500’s in mijn werkkamer in gebruik, ze staan daar op een kastje tegenover mijn bureau. Perfecte opstelling. De luidsprekers klinken erg goed voor deze prijsklasse en deze afmetingen. Door de slimme basreflexopening aan de onderzijde van de luidspreker klinken ze erg goed in het laag, ze gaan dieper dan ik had verwacht. 
 
De Fyne 500’s klinken erg goed voor zo’n compacte luidspreker! Muzikaal met best veel laag.
Ik denk een waardig concurrent in die prijsklasse voor veel gevestigde merken. Ik kan ze iedereen die een compacte bookshelf luidspreker zoekt aanbevelen.
 
Bedankt maar weer voor hoe jullie ons geholpen hebben en tot de volgende keer!

 

Dhr. Noppe



Isol8 Minisub Axis netfilter

30-12-2020

Hallo Frank,
 
Mijn gevoel was juist, het is precies uitgepakt zoals ik had gehoopt, dat terwijl de Isol-8 nog maar enkele uren speelt.
Eerst speelde ik met een Furutech TPe60 goud, prachtige klank, maar helaas wat traag en plaatsing was wat diffuus. Daarna de Gigawatt PF2 MK2, hier was plaatsing duidelijk, enkel klonk deze veel minder natuurlijk en vond dat het detail op een fake manier werd gepresenteerd.
 
Laatst de mooie Audio Note AN-Vx zilveren interlink toegevoegd, toen werd het geheel echt heel droog en mechanisch. Met de Minisub Axis valt alles op z’n plek, beste van beide verdeeldozen samengevoegd. Instrumenten zijn nog duidelijker aan te wijzen, en de timbre/structuur is veel fraaier. De stemmen hebben hun menselijke ziel weer terug, ook is het laag krachtiger. Door deze laatste eigenschappen was ik even bang dat het geheel misschien wat traag zou worden, gelijk even wat stevige nummers gespeeld. Ritme en snelheid zit er nog prima in!
Deze combinatie is in de Hifi wereld best bijzonder vind ik, natuurlijkheid/emotie/detail en snelheid. 
 
Heel erg bedankt voor het vertrouwen en snelle levering tijdens deze dagen!

Fijne jaarswisseling!
 
Nick


Line Magnetic LM-845Premium en de LM-32DAC

24-12-2020

Hey Frank,
 
ja ik ben ontzettend blij met de Premium! Het geluid is nog niet helemaal gesetteld (Marcel zei al dat het iets van 2 a 300 uur duurt voordat de versterker echt  helemaal is ingespeeld), maar wel al veel meer dan in het begin. Hij klonk al echt goed toen ik hem voor het eerst aanzette, toen een paar dagen ietwat schel en daarna was er een tijdje een stuk minder ruimtelijkheid, de gebruikelijke inspeel perikelen zullen we maar zeggen 🙃 maar na een paar dagen zijn Inmiddels zijn de schommelingen veel kleiner. Wat ik heel fijn vind om te merken is hoe moeiteloos de premium mijn speakers controleert. Dat was eigenlijk het enige waar ik bang voor was (de speakers hebben niet een heel hoog rendement).  Ondanks het lagere vermogen geeft de premium een betere controle in het laag.
Het was heel prettig om hem zo uitgebreid te kunnen beluisteren bij jou in de zaak. Je geeft altijd heel veel ruimte en dat maakt dat ik pas heb hoeven besluiten toen ik helemaal geen twijfel meer had. Echt heel fijn. 😊
Ik blijf versteld staan van hoe natuurgetrouw een piano nu klinkt of hoe elk percussie instrumentje op de achtergrond zijn eigen klankkleur heeft. Het is net alsof elke klank helemaal af is, alsof je alle kanten van de tonen kunt horen. En die warme gloed in stemmen… Het is echt een hele beleving om naar te luisteren en ik voel een nog diepere connectie met muziek waar ik al zoveel jaren naar luister.
Ik weet dat het alleen nog maar beter wordt. Dus, niks dan blijdschap en tevredenheid hier!
 
Nogmaals bedankt voor alles!
Groet, Leander
 
 

 



Degritter , ultrasonic Vinyl Cleaner 

9-12-2020

Al bijna 5 decennia lang ben ik een groot liefhebber van vinyl, niet dat spul dat je op de vloer kunt leggen, maar het ‘zwarte goud’, rond met een gaatje in het midden en waar, als het goed is, muziek uit komt! Sinds de kennismaking met de grammofoonplaat op zeer jonge leeftijd, heeft het medium me altijd blijven fascineren. Niet alleen door de fijne geluidskwaliteit, maar ook door de vaak erg mooie hoezen, op groot formaat. En zeg nou zelf, wat is er mooier dan muziek? Muziek is emotie, het raakt, geeft rust of juist energie, het beweegt mensen. Naar mate de leeftijd vorderde en de dure verzameling groeide, werd ook de afspeelapparatuur in huis steeds beter. Ook groeide het besef dat onderhoud aan de langspeelplaat een noodzakelijk kwaad was en je er met alleen een schone binnen-hoes en naald borsteltje nog niet was!

Veel soorten ‘reinigingsproducten’ heb ik in huis gehad, van platendoekje, platenborstel, meeloopborstel, stofzuigertje, een de simpele handmatige wasmachine tot aan een ‘state of the art’ Clearaudio automatische platenwasmachine.  Vooral van de laatste heb ik veel plezier en levert een significante geluidsverbetering op. Schoon vinyl is niet alleen vriendelijk voor je element – weinig vuilophoping op je kostbare naald en dus veel minder slijtage – maar ook een genot voor je oren.

Begin oktober viel mijn oog op de Degritter, een prachtig vormgegeven machine uit Estonia, ‘formaat schoenendoos’.  Via diverse promo-filmpjes werd me al snel duidelijk dat dit wellicht een machine met potentie was.

Bij “A Tube High Fidelity”, de Nederlandse dealer, heb ik een zwart model van de Degritter besteld.

Het contact met de ‘jongens’ in Almere was zeer constructief en humorvol. Ik werd netjes op de hoogte gehouden van de levering van de Degritter, die een aantal weken later goed verpakt arriveerde. Na het uitpakken en doorlezen van de (Engelstalige) gebruiksaanwijzing ben ik aan de slag gegaan.

Inmiddels heb ik een kleine 300 LP’s schoongemaakt met de Degritter, variërend van gesealde nieuwe platen tot enkele zeldzame rommelmarktexemplaren en kan niet anders zeggen dat ik zwaar onder de indruk ben van het zichtbare en vooral hoorbare resultaat! Waar elke vorm van ‘borstel reiniging’ uitsluitend oppervlakkig reinigt – de dikke borstelharen kommen immers nooit in de groef, hoe dun de haartjes ook zijn – reinigt de Degritter porie diep!

Door de zeer kleine stof en vuildeeltjes zo diep uit de groef te verwijderen is er veel meer ruimte voor je element/naald om de groef foutvrij te volgen en de muziek zo storingsvrij mogelijk weer te geven. In veel gevallen lijkt het echt alsof je een nieuwe plaat hebt, zo rustig en zonder storende bijgeluiden wordt de muziek weergeven. Ook ontdek je nieuwe elementen in de muziek, die er mogelijk eerder wel waren, maar je niet opvielen. Kortom, een feest voor je oren dat je zelf beleefd moet hebben om het te kunnen geloven! Een plaat was nog nooit zo schoon!

De enige tekortkoming die ik tot nu toe ben tegengekomen is het feit dat het ultrasoon bad niet in staat is de ‘poederachtige afdruk’ te verwijderen van een plaat, die als een soort milky-afdruk achtergelaten wordt op het vinyl bij gebruik van een pvc gevoerde binnenhoes. Zelfs de dure ‘mfsl’ hoezen laten na verloop van tijd een wazig ‘spoor’ achter…dat geen enkele invloed heeft op de geluidskwaliteit, maar er gewoon niet zo fris uitziet. Hier bewijst de borstel wasmachine zijn kracht. Al met al lijkt de hoge investering in deze kleine, maar fijne machine gerechtvaardigd. Met een (dure) platenstofzuiger krijg je een plaat niet zo grondig en met name hoorbaar (!) gereinigd! Voor een serieuze ‘audiofiel’ als ondergetekende een must…

 Een paar praktische tips die ik wil meegeven voor de (nieuwe) gebruikers.

Gebruik bij voorkeur puur gedestilleerd water samen met ongeveer 2ml van de bijgeleverde reinigingsvloeistof. Dit geeft het beste resultaat. Het gebruik van het iets goedkopere gedemineraliseerd (demi) water is ook mogelijk, maar dat laat soms wat kleine ‘watervlekjes’ op je vinyl achter. Dit heeft uiteraard geen (hoorbaar) effect tijdens het afspelen, maar is puur cosmetisch.

De machine werkt zeer intuïtief en geeft op gezette tijden meldingen op het display, o.a. ‘reinigen filter’, dat grofweg na elke 50 cycli tevoorschijn komt…haal vooraf dan wel even de watertank eruit als je dit gaat doen! Ik draaide de schroefdop los en het aanrecht werd een zwembad! Leermomentje 😉

De melding ‘reinigen filter’ kan eventueel direct gereset worden door de machine met de netschakelaar op de achterkant even 5 seconden uit en weer aan te zetten. Vooral bij het reinigen van nieuwe en optisch schone platen is het niet direct noodzakelijk gebleken het filter te reinigen; er zit bijzonder weinig vuil op/in. Kwaad kan het natuurlijk niet.

Een volle tank water gaat ongeveer 40-50 platen mee, mede afhankelijk van de vervuiling van de gereinigde platen. Hierna dien je de tank te legen, even goed om te spoelen met warm water en eventueel weer opnieuw te vullen voor een volgend gebruik. Reinig niet door met vervuild water, dat werkt juist averechts en is een foute besparing.

Het kleine schuim-filter maak je eenvoudig schoon met een beetje vloeibaar vaatwasmiddel; het filter zachtjes tussen duim en wijsvinger heen en weer rollen tot het gaat schuimen, hierna grondig uitspoelen met lauwwarm water en tussen een stukje keukenrol drogen (platknijpen), zodat er geen kalkhoudend water en zeepresten achterblijven.

Veel ‘Play-zier’,

Zonnige groet, 

R. Ormeling



Line Magnetic LM-24CD en Dali 

Best Frank en Marcel, 
 
Ik wil jullie hartelijk danken voor de service en de twee waanzinnige luidsprekers die elke dag mijn ruimte vullen met prachtige muziek. Samen met de Line magnetic LM 24CD speler, die ik ook bij jullie heb gekocht, vormen deze een fantastische combinatie met de Van Medevoort versterker in het hart van mijn set. Na de Dali Suite 1.7; Suite 2.5 Special Edition en de Dali Opticon 6 staan dus de Rubicon 8 te spelen in mijn woonkamer. Na een lange inspeel periode, waarbij de balans soms ver te zoeken was, valt alles nu op zijn plek. Waarbij slechte opnames genadeloos door de mand vallen en prachtige opnames je kippenvel bezorgen. Nogmaals bedankt voor deze prachtige deal
 
Dhr. M. Herreburgh


B&W 803 D3

4-12-2020

Goede morgen Frank,

Zeer zeer zeer tevreden over de aankoop  van de Bowers &Wilkins 803 D in de kleur wit , Super Geluid .
Goede service en alles is netjes thuis afgeleverd en aangesloten door Marcel.
Mijn 804D mystic ingeruild die even eens na een dag al Waren verkocht !!!
Dan doe je t Goed Frank .
Ik kom zeer zeker nog een keer terug naar je mooie Bedrijf ,
Gr 
W. Tonnie


LM-805IA en Focal Spectral 40th Anniversary

2-12-2020

Hallo Frank,
 
Na het horen en zien bij  A Tube High Fidelity  van een paar Focal Spectral 40th in het voorjaar  was ik gelijk verkocht. Deze speakers stond al op mijn lijstje maar was echter overal al verkocht.
Na wat zoeken kwam ik op de site van A Tube High Fidelity waar een paar te koop stond. Direct na het eerste mail contact besloot ik om langs te gaan om de speakers te gaan zien en beluisteren.
De Focals bevielen zo goed en de luistersessie/gesprek met A Tube was ook fijn, dat ik ze gelijk mee naar huis kon krijgen.
Tijdens dit bezoek gelijk even goed gekeken naar alles wat er opgesteld stond en de interesse naar een buizenversterker was na het horen van de Focal Spectral op een Line Magnetic LM-805IA was al zo groot dat er ook een versterker van dit type moest komen.
Na lang vergelijken en lekker luisteren was de eerste keuze sowieso een Line Magnetic. Tijdens de  luisterafspraak was ik direct overtuigd  door de weergave . Na wat onderhandelen hebik  een Line Magmetic 805IA gekocht.
En dan eindelijk heb je het in huis en kan het luisteren beginnen. Direct al een fijne combinatie tussen speakers en versterker.
Het lijkt wel of je naar nieuwe muziek luistert. Zoveel hadden wij thuis nog nooit waargenomen in onze muziekcollectie.
Geluid komt helder en absoluut niet scherp over. Het laag is strak .Stemmen zijn helder en een fantastisch  stereobeeld.  Zo wordt muziek luisteren een feest.
Frank bedankt voor al je adviezen en goede service.
Ik kom zeker terug voor verdere uitbreiding en sowieso fijn om bij jou (en Marcel) mijn ingeslapen hobby weer te kunnen oppakken.
 


Line Magnetic LM-34IA, Line Magnetic LM-32DAC, Cambridge CXN V2, Lumin U1 mini plus de Bonn N8 switch

11-11-2020

Hoi Frank, 
 
” Daar ik al een betere dac wilde dan mijn huidige Project dac ds2 , nam ik contact op met Frank. 
Na eerst ruim de tijd gekregen te hebben om de nieuwe DAC bij mij thuis te beluisteren ben ik nu de trotse eigenaar van de Line Magnetic LM-32 DAC.
Franks advies en service was weer als vanouds en ik ben zeer gelukkig met mijn keuze.”
Tot de volgende keer A Tube!
 
 
P. Molenaar


Pro-Ject Tube Box DS2

06-11-2020

Erg blij met de aanschaf van de Pro-Ject tube box DS2. Mooie instelmogelijkheden met voorbeelden voor diverse elementen in de manual.
Dank voor de prettige afhandeling van mijn bestelling, de gevraagd informatie vooraf en prettige prijsstelling van het product. Duidelijk een stap omhoog om mijn geluidsketen bijna volledig analoog te krijgen. 
Een volgende stap wellicht een grotere buizen-eindversterker. Zal zeker mijn licht weer eens opsteken bij jullie. Nu genieten van mijn Tube Box.
Nogmaals dank voor de prettige klantervaring.
Dhr. J. de Vries


Bonn N8

03-11-2020

Het zijn van die upgrades waar je in eerste instantie over twijfelt. Het zijn toch allemaal nullen en eentjes? Je moet het gehoord hebben en dan wil je niet meer terug naar de oude situatie. 
De Bonn N8 is een audiofiele netwerkswitch die voor meer rust in het geluidsbeeld zorgt. Het laag wordt strakker en het stereobeeld neemt toe. 
De Silent Angel Forrester F1 separate voeding doet hier nog een schepje boven op. Achtergrond geluiden waar je niet van wist die er waren hoor je nu duidelijk. Ik moet wel eerlijk zeggen dat deze voeding pas na een week inbranden lekker begint te klinken. De eerste dagen klonk het geluid erg iel en koud. Het midden gebied werd erg aangezet en was niet mooi in balans. Wees gerust, na een week valt alles op zijn plek en is het genieten! 
 
Een tip: het netsnoer van de F1 vervangen is echt aan te raden. Dit hoeft geen dure kabel te zijn, een instap model AQ doet al wonderen! 
 
 
 
Dhr. Mathei


Line Magntic LM-34IA , Klipsch Heresy and Cambridge CXN-V2

3-11-2020

Hi Frank, 
 
Hope all is well. Just a quick note – I’ve been playing the system for a few weeks now and its terrific!
 
Mr. Rishikesh
                                          LM-34IA zijkant
 


Lumin U1 mini én, Lumin U1

Hoi Frank,
± 05-2020
 
Zoals beloofd een korte samenvatting van mijn aankoop bij Atube, de Lumin U1 Mini en de Lumin U1. 
 
Het begon met de aanschaf van de Lumin U1 Mini. Ik wilde namelijk nog geen afscheid van mijn cd-speler nemen, maar wel een streamer hebben om nieuwe muziek te ontdekken. Ik heb de prachtige Line Magnetic LM32 DAC dus in mijn geval heb ik alleen een transport nodig. 
Ik vond de Lumin U1 Mini in bij jou in de winkel al op hoog niveau streamen, maar thuis werd ik pas echt verrast. Hier heb ik natuurlijk een set staan die volledig naar mijn smaak is samengesteld en is afgestemd op mijn akoestiek. De Lumin U1 Mini is helemaal geen Mini. Het is een misschien een klein kastje, maar hij speelt als een grote jonge met flinke spierballen. 
 
Ik belde je enthousiast op met mijn bevindingen en al gauw hadden we het over de ‘gewone’ U1. Dat zou helemaal een waanzinnig apparaat moeten zijn dan. Nog betere componenten en een separate voeding. 
De deal was gauw gesloten. De Lumin U1 Mini ging in de verkoop en LM24 cd-speler ruilde ik bij je in. 
Natuurlijk heeft de Lumin U1 een serieus prijskaartje. Ik kan alleen maar zeggen dat ik vind dat hij elke euro waard is. Nog meer details zijn hoorbaar en de gelaagdheid is waanzinnig. De U1 klinkt echt analoog en dit vind ik wel heel gaaf en heel bijzonder! 
 
Alles samengevat vind ik de Lumin U1 Mini iets te goedkoop in de markt gezet. Wat dit kleine kastje presteert voor zijn prijs is geweldig. Wil je echt het maximale uit een opname halen dan moet je flink wat meer uitgeven. Mocht je deze investering willen en kunnen doen, dan zal de U1 je zeker niet teleurstellen en elke euro waard zijn. 
Met vriendelijke groet,
P. Matthaei 

 

 



Line Magnetic LM-34IA

01-11-2020

Hello Frank,

 
I just wanted to say thank you for the extremely careful packing of the tube amp.
 
The sound of the LM-34IA  is smooth as butter with this amp.
 
Top match with rubicon lcr on wall’s as well😊
 
Thanks again for the service and advice, have a good weekend.
 
Yekta
 

 



Cambridge CXA-61

28-10-2020

Dag Frank,

Zo-even is de CXA61 gearriveerd. Ik moet hem nog uitpakken. Maar ik wil je eerst hartelijk bedanken voor je geduld en service. Die stel ik zeer op prijs.

Nogmaals mijn waardering en dank,

Hartelijke groet,

Dhr. M. Bosma



Line Magnetic LM-24CD en Klipsch Heresy IV

22-10-2020

Hoi Frank,

Ik was al een poosje op zoek naar een nieuwe CD speler. Via de website van A Tube High Fidelity kwam ik de Line Magnetic speler tegen, wat een prachtig ding! Snel een afspraak gemaakt om te komen luisteren en oh wat een prachtige winkel staat daar in Almere. We zijn vriendelijk onthaald en onder het genot van een lekker bakje koffie konden we gaan luisteren in de fijne luisterkamer. 
 
Er stonden ook flink wat luidsprekers waaronder de Klipsch Heresy IV. Ik was erg benieuwd naar deze mooie speakers: ze zien er prachtig uit, precies de retro stijl waarnaar ik op zoek was. En het geluid… onbegrijpelijk wat een prachtig helder en ruimtelijk geluid er uit die relatief kleine kastjes komt. Je zwemt gewoon in de muziek.
U zult begrijpen, ik was meteen verkocht. Inmiddels staat alles fijn bij ons thuis te spelen, we genieten vrijwel elke avond van een potje muziek.
 
Fam. Koot
 


Atacama Evoque Eco SE II

18-10-2020

Hallo Frank,
 
Een goed maandje geleden een Atacama Evoque Eco se2 meubel gekocht bij jullie, zeer tevreden over het contact en de service van jullie. Uiteraard de volgende dag het meubel geïnstalleerd en mijn elementen erop geplaatst, een lust voor het oog om eerlijk te zeggen. De prijs kwaliteit verhouding van het product is zeer hoog, mooi stabiel meubel welke echt veel  toevoegt aan de muziek beleving. Veel meer autoriteit en rust over het gehele gebied. Het geheel komt individueel veel meer los te staan. 
 
Wij zijn zeer tevreden met de aankoop en komen graag nog een keer bij jullie in de zaak
 
Mark van A
 
En omdat het zo mooi is, nog een foto van Mark;
 


Line Magnetic LM32 DAC. 

24-09-2020

 Hoi Frank,
 
Zoals beloofd een korte samenvatting van mijn aankoop bij A Tube, de Line Magnetic LM32 DAC. 
 
Ik was al erg tevreden over de interne DAC van de Line Magnetic CD24. Deze interne DAC was destijds ook de rede dat ik voor deze cd-speler heb gekozen. 
 
Toch wist Line Magnetic mij positief te verassen met de LM32 DAC. Ik had niet verwacht dat het zo’n upgrade zou zijn. Begrijp me niet verkeerd, ik was al erg tevreden, maar dat er nog zo veel meer uit de opname te halen was had ik niet verwacht.  
De LM32 heeft wat tijd nodig om los te komen. Koud uit de doos was het al een stap vooruit, maar na een uur of 50 is het waanzinnig wat de LM32 presteert. Het fijne is dat ik met de LM32 delfde sound behoud die ik met de LM24 had, maar dan op een nog hoger niveau. 
 
Inmiddels draai ik met de prachtige combinatie LM32 – Lumin U1. Daar zal ik een ander review over schrijven.  
Ik kan wel alvast verklappen dat Line Magnetic en Lumin en gouden combinatie zijn! 
 
Met vriendelijke groet,
 
Pieter M

 



S Booster 24V AC

Hoi Frank,
 
Zoals beloofd een korte samenvatting van mijn aankoop bij A Tube High Fidelity, de Sbooster 24V AC voor de Benz Micro PP1 phono pre. 
 
Het begon met de bijzonder snelle levering. A Tube was de eerste dealer in Nederland die dit model Sbooster kon leveren. Nadat ik deze al 2 maanden in mijn bezit had, volgde de andere dealers pas. Goed geregeld!! 
De Sbooster doet precies wat je van een goede lineaire voeding kan verwachten. Meer rust, diepte, lucht tussen de instrumenten en een prachtige strakke bas. 
De standaard adapter van de PP1 had ik op een goed netfilter aangesloten, maar de Sbooster walst hier met gemak over heen. Ook erg prettig is dat de Sbooster niet op een netfilter aangesloten moet worden. Nu heb ik weer een poort vrij op mijn eigen netfilter. 
Alles samengevat: geweldige aankoop! 

Met vriendelijke groet,
 
Pieter M.
 
 

 



Pro-ject tube box DS2

17-09-2020

Hij is binnen. En meteen aangesloten.

En potverdrie wat klinkt hij goed! Ik ben er ontzettend blij mee. Dank je wel!

 

Met vriendelijke groet,

Daniël 

archief foto

 



Klipsch Groovy

05-08-2020

Wat een goed geluid uit zo een klein kastje. Knap gedaan van Klipsch. Dankzij de ingebouwde batterij nemen we de Groovy overal mee naar toe. Bedankt voor de super service en complimenten voor de winkel, wat ziet dat er allemaal mooi uit !

Fam. Brom

 



Cambridge CX 81 Luna Grey

04-08-2020

Hoi Frank,

Sodeju wat heb je een mooie zaak daar! Marcel heeft me goed rondgeleid langs alle oor- en oogstrelende spullen…. prachtig gewoon. Ik ga overleggen en kijken waar de grenzen van de WAF liggen en kom dan bij je terug.
Dank voor het boekje over de mooiste jazz albums, dat geeft nieuwe inspiratie.
De Cambridge staat hier in te spelen, ben er blij mee!
Groet,
K. de Grote


Pro-Ject CD Box

16-7-2020

Dag Frank

Een kleine maand geleden heb ik de Pro Ject CD Box nu in huis.
Jullie hebben me goed geholpen nadat ik in eerste instantie per abuis had geopteerd voor de DS2T.
 
Ben zeer tevreden over de CD Box. Ik speel het liefst vinyl via mijn gerestaureerde Thorens TD160, maar er zijn helaas albums die alleen (nog) op cd te vinden zijn: bijv. Sow Borne Sorrow van Nine Horses en Band in a Box (what’s in a name…) van Zita Swoon. Kan dit eindelijk  weer zonder horten/stoten afspelen via mijn Rega en m’n oude Hepta’s. Geen high end/buizen niveau, maar ik hoor duidelijk meer detaillering dan voorheen, vooral in de lage tonen. De DAC van de CD Box zelf voldoet wat mij betreft prima. Interne hoorbare schakelingen bij het aanzetten en het vertraagde zoeken naar nummers wekken bij mij vreemd genoeg vertrouwen in de kwaliteit van het apparaatje.
 
Nogmaals dank en een fijne zomer. 
 
Hartelijke groet,
Gerald B 


Jico Seto Hori Element

13-06-2020

Hi Frank,

Na twee uur pielen en prutsen zit de Jico er op. Gewoon kwestie van geduld. Alleen de alignment was lastig, omdat het element rond is en niet vierkant. Eerste indruk is er al een van…..wow……
 
Groet met een grote glimlach uit Lelystad.
 
Yoran



Klipsch Cornwall IV–Line Magnetic LM-845IA

12-06-2020

Hallo Frank!

Het is alweer 4 maanden geleden dat je de Cornwall IV’s bij mij hebt bezorgd, de tijd vliegt. Ik ben daar nog altijd bijzonder tevreden mee, dat zijn erg goede luidsprekers! Het was lastig voor te stellen dat die nog beter konden klinken, maar met de Line Magnetic 845iA (2x22W klasse A) versterker klimt het geheel nu naar een ander niveau. Echt ongelooflijk hoe goed die 845iA klinkt zeg! Hij klinkt bijzonder goed met mijn streamer/voorversterker op de pre-in en hij klinkt ook fantastisch met mijn draaitafel die via een phono-pre is aangesloten.
 
Bedankt voor de leuke gesprekken en het goede advies!
 
Groeten,
Andrei.
 


Sonus faber Sonetto V — Camrbidge 
Hoi Frank,
 
Frank heeft ons geholpen bij het scheiden van de zin en onzin met de keuze voor een HiFi systeem. Hij is een van de weinige die naar de klant luistert en niet direct het duurste adviseert. Frank zet zijn kennis en kunde in om de best mogelijke optie te adviseren dat aansluit bij de wensen en budget van de klant. Daarbij komt dat bij Frank de klant nog steeds koning is en dat je geen nummertje bent.
 
De service en het meedenken op deze manier met aandacht voor detail kom je niet vaak meer tegen. 
 
Groet,
Roland


Cambridge CX-81, CXN-V2, CX CD transporter en de Cambridge DUO Phono Pre

11-06-2020

Beste Frank,

Kort geleden heb ik na een uitgebreide rondleiding in je mooie zaak een Cambridge stereo set bij je aangeschaft bestaande uit een versterker, netwerkstreamer en CD-transport. Eenmaal aangesloten op mijn passieve Pied Piper luidsprekers was ik blij verrast over het mooie, frisse en heldere geluid.

Enige dagen later heb ik ook de Cambridge Alva Duo Phono voorversterker bij je opgehaald zodat we ook weer kunnen genieten van onze oude LP’s die vele malen beter klinken dan voorheen.

Ik ben zeer tevreden over de nieuwe set en geniet er samen met mijn wederhelft iedere dag met volle teugen van. We horen nieuwe dingen in muziek die we al decennia lang draaien.

Nu heeft mijn echtgenote niet zoveel met geluidskwaliteit, maar ook haar viel deze set in positieve zin op.

Hartelijk bedankt voor de vriendelijke ontvangst en deskundige adviezen (en de lekkere koffie!)

Met vriendelijke groet,

Peter



Line Magnetic LM-24CD

07-06-2020

Dag Frank en Marcel,
 
Ik stuur jullie een kort bericht naar aanleiding van mijn aanschaf van de LINE MAGNETIC LM-24CD -DAC, een kleine week geleden. Een maand geleden begon ik mij voorzichtig te oriënteren op de aanschaf van een nieuwe draaitafel. Dat bleek een doodlopend spoor. Door een advertentie op Marktplaats ben ik terecht gekomen bij A Tube HIFI in Almere. Na een prettige luistersessie koos ik voor een netwerkspeler van Cocktail Audio en niet voor de LM-24CD-Dac van Line Magnetic, die ik toen al fantastisch vond klinken. Ik liet mijn budget echter de keuze maken. Na 1 avond thuis geluisterd te hebben naar de Cocktail Audio, wist ik het zeker: Het moet de Line Magnetic worden. Ik mocht de volgende dag de spelers omruilen. Wat moet ik zeggen. Het is geluid is betoverend. Ademloos zit ik s ‘avonds op de bank naar de muziek uit mijn collectie te luisteren. De plaatsing, het stereobeeld, de helderheid, alles. Beste koop ever… Ik heb mij nooit gerealiseerd dat de bron zo belangrijk is voor het totaal plaatje van de set.
Ik heb de LM-24CD-Dac van Line Magnetic aangesloten op een volledige gemodificeerde Van Medevoort MA 230, Van Medevoort bekabeling en Dali Opticon 6 luidsprekers. Mijn advies aan degene die op zoek is naar een nieuwe DAC/ CD speler… Ga luisteren en je bent verkocht.
 
Groet Marcel H.
LM 24CDLM 24CD
 


Marantz ND8006

05-06-2020

Goedemorgen Frank,

Ben zeer tevreden met de aankoop van de Marantz ND8006 , prachtige weergave via deze streamer in combinatie met Quad 99 Serie .
De DAC van deze streamer is boven verwachting zeer goed! Ben wat DAC s betrefd wel
wat gewend ( MOON 280D  klinkt dun, Audiolab M-Dac,Audiolab M-Dac+ klinken beide onrustig in combinatie met Quad 99 Serie) maar hier ben ik echt zeer tevreden over!
Meteen bij de eerste tonen van het streamen van de Elpee Flying ( Remastered ) van UFO
werd ik in de muziek meegezogen , is jaren geleden  ( analoge periode ) dat dit gebeurde.
 
Voorlopig wil ik niets anders.
 
Bedankt voor de verkoop van deze Streamer , en tot ziens.
Mvg.
John W.


Line Magnetic LM-845IA, Klipsch Forte III met stands special made

08-05-2020

Hi Frank,

Na weggeblazen te zijn door de puurheid en zuiverheid van de LM-845IA in combinatie met de Klipsch Forte nu inmiddels een week in het bezit van mijn nieuwe stands.

Ben er echt heel erg blijk mee!

Het geluid lijkt beter in focus te zijn (strakkere lage tonen vooral) en de looks zijn ook echt fantastisch.

Heb al meerdere vragen gehad van Klipsch Forte III eigenaren  (via social media) die op zoek zijn naar deze stands en heb ze natuurlijk doorverwezen naar jou.

Nogmaals hartelijk dank voor je goede service en advies!

Zeer tevreden klant!

Willem

(archief)

 



Cornwall IV

15-04-2020

Dag meneer Suijk,

De Cornwall speakers werden prima op tijd voor de Paasdagen geleverd.

Ze hebben ’n paar dagen gedraaid op mijn NAD versterker en daarna op de Cambridge Azur en dat bevalt zeer goed: prachtig  open helder, aanwezig, niet scherp

Kortom zeer aangenaam,ben zeer tevreden!

Gisteren ook uw cd’s ontvangen: zeer goed gekozen.Ook Song (met dank aan uw vrouw) prachtig!!

’n Zeer tevreden luisteraar groet U hartelijk,

Heer Schurink

 



LM-805IA

15-02-2020

Hallo Frank,

Bij het thuis komen heb ik eerst nog een tijdje met mijn oude versterker zitten luisteren.
Toen hoorde ik weer de stemmen van familie en vrienden in mijn hoofd dat ik gek ben om zo’n duur apparaat te kopen. Het geluid van de oude versterker is best goed.

Maar al direct na de eerste tunes uit de nieuwe LM-805IA  wist ik “Zo wil ik het”!  Uiteraard ben ik nog aan het inspelen maar deze versterker haalt alles uit mijn Million Matadors (wat zijn die fijn!) en de muziek.
Ik ben de verschillende NFB instellingen aan het ontdekken. Bij zoals ik het noem “Engelse opnames”, tikje hoog in volume en trebble, is dat 2e standje fijn.
BIAS heb ik nog niet echt hoeven bijstellen. De naalden staan nog zoals in het begin strak op 120mA

k ga weer verder met inspelen…of eigenlijk gewoon van de muziek genieten.

Met vriendelijke groet,
E. Vreugt

 



Audioquest Rocket 33

15-02-2020

Hallo Frank,

Even een update tav de Audioquest Rocket 33. Het klinkt echt super! Het geluid is ruimtelijk breed, zelfs een beetje hoogte en diepte,  heel gedetailleerd, warm maar niet overdreven, gewoon mooi, zoals het hoort. Het hoog is erg mooi zonder ook maar ergens scherp te worden, het midden is uitstekend, het laag is heel goed, vol en toch strak, geen enkele wolligheid. Instrumenten mooi gescheiden. Zeker bij barokmuziek,  waar nogal wat  instrumenten tegelijk de boxen uitkomen, is geen enkele sprake meer van “rommeligheid”. Gewoon erg mooi allemaal. Ook de harp van Lavinia Meijer klinkt weer zoals die zou moeten. Vooral te horen bij Metamorphosis van Philip Glass, waarbij ze de lage snaren erg hard aanslaat, vervormde het bij mij. Nu klinkt het perfect. Lights in the sky van Peter Gregson klinkt ook weer erg mooi, ook bij de harde lage stukken. De verbetering is deels ontstaan doordat ik nu alleen de Speaker A uitgangen gebruik en niet meer A en B samen. En voor een groot deel door de Rocket 33 kabel. Die laatste zorgt voor vooral de betere ruimtelijkheid, transparantie, detaillering, positionering van de instrumenten en zo. Mijn Monitor Audio’s zijn nog best wel erg goed merk ik nu. (Gelukkig)
Het was al met al een verdienstelijk bezoekje aan jouw luisterruimte.
Nogmaals dank Frank. En tot ziens. 


Focal Kanta I

25-01-2020

Dank voor het zakendoen. 

Ben zeer tevreden over het geluid, en dat zo net uit de doos. Het overtreft mijn verwachtingen.

Sta trouwens 200% achter jouw speakerkeuze keuze.
Fenomenaal, mooi gedetailleerd maar niet agressief. En ze hebben punch!
👌👌👌
 
Reactie van een liefhebber. 

We gaan elkaar zeker nog ontmoeten.

Dhr.  Brugman

 



Line Magnetic LM-845IA & Klipsch Forte III

11-01-2020

Ik was na heel veel wikken en wegen op zoek naar een mooie buizenversterker en kwam in die hoedanigheid al snel uit bij de nieuwe zaak van Frank en Jing in Almere. Ik maakte een afspraak en werd zeer vriendelijk ontvangen (ondanks het feit dat ik veel te laat was voor de afspraak die ik eerder telefonisch had gemaakt).

Met heel veel enthousiasme gaf Frank me een uitgebreide demonstratie van een groot deel van de Line Magnetic buizenversterkers en me aan de lopende band voorzien van koffie (want ook die smaakt erg goed daar op zijn zaak!).

Frank wist welke speakers  ik al had (destijds Klipsch Heresy III) en verzekerden mij dat dit een uitstekende match zou zijn met de Line Magnetic Buizenversterkers. Ik kon diezelfde dag nog een prachtig klinkende “Line Magnetic LM-845IA” meenemen tegen een scherpe prijs en kwam  er thuis achter dat dit inderdaad de perfecte match was!

Na een maand thuis luisteren  vond ik dat mijn “Klipsch Heresy III” speakers  toch enigszins wat warmte mistte (lage frequentie bereik) en zat met de gedachten te flirten om  de Heresy’s  te upgraden naar de “Klipsch Forte III”

In het kader van “nooit geschoten, is altijd mis”  vroeg ik Frank of hij mogelijk geïnteresseerd was voor een inruil van mijn “Heresy III speakers” tegen een paar “Klipsch Forte III’s”. Aangezien ik mijn speakers niet bij Frank had gekocht kon ik me voorstellen dat dit , voor beide partijen, geen voordelige optie zou kunnen zijn.

Echter, niets bleek minder waar. Frank heeft mijn speakers zonder blikken of blozen tegen de nagenoeg nieuwwaarde in willen ruilen en tegen bijbetaling waren mijn nieuwe “Klipsch Forte III” speakers gloednieuw voor dat ik het wist besteld in de kleur die ik het liefst wilde  – een top deal dus!  

Al met al heb ik dus een fantastisch goede ervaring met “A Tube High Fidelity” en in het bijzonder met Frank!

Bent u op zoek naar HIFI audio dan bent u in Almere aan het goede adres, niets anders dan lof!

Nogmaals hartelijk bedankt en tot snel!

Dhr. W. Hemmink



Line Magnetic LM-88IA

02-01-2020

Op zoektocht naar een mooie audio set kwam ik uit bij A Tube High Fidelity, Frank.  Geweldig om weer een HiFi audio winkel in Almere te hebben.
Van meet af aan kon ik bij hem terecht voor al mijn vragen en kreeg daar adequaat respons op.
Bij het uitzoeken van “mijn ideale set”  kreeg ik meer dan voldoende luister tijd bij A Tube High Fidelity in Almere.  Er wordt dus echt de tijd genomen voor je.
Ik heb een prachtige luistersessie beleefd met koffie en chocolade/koek erbij voor de stille trek.
Inmiddels mijn set uitgebreid met de Line Magnetic LM-88IA buizenversterker. Mijn eerste, wat een genot en wat klinkt de gitaar kippevel goed!
Ben nu ook dik tevreden met de aanschaf .
De samenwerking met Frank was Top.
 
In de toekomst ga ik daar zeker nog een aantal keren luisteren.
 
Dhr. Molenaar


 

Focal Kanta II, Focal Kanta vocal en de Sopra II

02-01-2020
Frank, het geluid is werkelijk fantastisch.
Dank voor het afleveren en installeren, ik geniet er iedere dag met volle teugen van.
 
Tot ziens,

Dhr. Rosekamp 


Klipsch Forte III

Alle dank voor de geweldige service.

De Forte III inmiddels aangesloten en vers uit de doos een ge-wel-dig geluid. Wat een sound, het lijkt wel live. Zoals in jullie luisterruimte gehoord is de Forte III een perfecte match met de Line Magnetic LM-845IA, wij zijn blij en gaan nu lekker genieten van al dat moois.

Succes met jullie mooie winkel !

Tot 2020

Ben en Tina



Pro-ject Tube Box S2

28-12-2019

Dag Frank, 

Ik wil je even laten weten dat de bestelling gisteren goed is aangekomen.
Uiteraard snel aangesloten en beluisterd… Wat een fijn ding. Het verschil met die NAD is duidelijk hoorbaar. Veel betere en vollere weergave van de low-end, gedetailleerde mids en een open en heldere highs. En ook de soundstage lijkt aan definitie te winnen… Alvast erg tevreden dus en benieuwd als hij wat verder ingespeeld is. 
 
Bedankt nog en alvast een mooi eindejaar en muzikaal 2020.
 
Vriendelijke groeten, 
Rob. 

 



Line Magnetic LM-805IA

07-08-2019

Bij A Tube high Fidelity verkregen ( 2e hands ) LM 805IA

Ik was al tijden op zoek naar een Line Magnetic integrated amp.  Op marktplaats kwam ik in eens een advertentie van Frank tegen met deze 3 maanden oude door hem verkochte en ook weer ingeruilde LM-805IA.

3 maanden oud dus echt nog als nieuw.

Snel een afspraak gemaakt om te komen luisteren. In de uitstekend ingerichte luister ruimte. Rustig zitten luister en er word je alle tijd gegund. 

Na een uitgebreide luister sessie, besloten de LM 805IA te kopen en daar bij mijn unison buizen versterker kunnen inruilen. Waar we op een mooie deal uitkwamen.

De versterker na wat vertraging van mijn kant opgehaald en zelfs hier was Frank erg coulant. 

De versterker 1 maal thuis te hebben staan aangesloten op klipsch Heresy III, en wauw wat een sound. Nog meer tevreden zoals ik hem in huis hoor dan ik al was in de luisterruimte. 

Als ik nog iets van audio producten nodig heb. Is mijn go to place : A Tube High Fidelity.

Gr Maurice 



Line Magnetic LM-805IA

12-08-2019

Hallo Frank,….mijn Line Magnetic verhaal:

Ik kocht mijn eerste line magnetic , de 518ia via high-end audio-import ongeveer 4 jaar geleden, de versterker (zogenaamd nieuw uit fabriek) werd beschadigd geleverd,in de linkerbovenhoek,…….Nadat ik het probleem had genoemd,….. kreeg ik te horen dat ze het product bij aankomst hadden wel goed geïnspecteerd en alles in orde was, Misschien was het van het transport naar mijn huis, …..??!!! gezien het feit dat de doos onberispelijk was toen ik hem ontving, lijkt mij onmogelijk dat de versterker is beschadigd zonder de vervoer doos te beschadigen, …. telepathie .. ????…iemand…??!!! -Ik belde later vanwege het feit dat de versterker bij mij ook was geleverd zonder beschermrooster, (kooi)….. wat mij werd verteld, dat Line Magnetic niet langer het rooster bij de versterkers omvatte vanwege verschillende klachten van klanten, … waar ze naar toe kwamen. beschadigd met verzending .. ??? !!! Klare Lariekoek
samenvattend: onbestaande service, en ik kreeg waarschijnlijk een klasse c , of misschien zelfs een tweedehands product overhandigd, en ik betaalde voor een nieuwe versterker.
-Samengevat en verder,…. ik heb net een Line Magnetic LM-805ia gekocht via de juiste kanalen zoals het hoort,..Gekocht bij: A tube High Fidelity, Dat had ik meteen moeten doen. Goedkoop is toch weer duurkoop geworden.

Bedankt Frank voor de geweldige service, ondersteuning en de werkelijk prachtige versterker,… topservice.
Hier als bijlage foto’s van mijn systeem. met vriendelijk groeten, Francisco.

 


Dhr. Boy

Cambridge CXN V2

“Voor mijn set (Pass-labs XP-20, Van Medevoort PA 462, Van Medevoort RDQ) was ik al lang op zoek naar een goeie, hoogwaardige streamer voor een acceptabel bedrag. Frank heeft me een uitstekende luistersessie aangeboden, waarbij de Cambridge Audio CXN V2 in een mooie set met de McIntosh MA5300 en als weergevers de Sonus faber Olympica II was opgenomen. De luisterruimte is akoestisch erg goed, waardoor de klank prima te beoordelen viel. Frank begeleidt de sessie ook op een manier die mij erg aanspreekt: hij geeft je de ruimte, en brengt precies de juiste expertise in op het juiste moment. De beslissing was eenvoudig: ik heb de speler gekocht, en ben er erg blij mee. Aan al mijn audiovrienden zal ik atube-highfidelity van harte aanbevelen.”

Groeten,

Boy



Dhr. Pieter

Line Magnetic LM-805IA en LM-24CD

Mei 2019

Eind vorig jaar kwam ik voor het eerst bij A Tube High Fidelity in de winkel in Almere. Ik was toen al maanden opzoek naar de perfecte versterker voor mijn Martin Logans. Ik had destijds een klasse D versterker en was eigenlijk nooit heel tevreden geweest over deze combinatie. Toen ik Frank vertelde dat mijn vader een prachtige Audio Research installatie heeft, maar dat voor mij helaas te duur is, kwam hij gelijk met een zeer leuk alternatief: De Line Magnetic buizen versterkers. Ik had er al goede verhalen over gehoord, maar ook mindere leuke dingen. Grijze import en dus geen garantie en geen CE keurmerk, enkel via webshops te koop etc. Niet mijn ding! Je keek mij lachend aan en vertelde mij dat ik me daar totaal geen zorgen over hoef te maken. A Tueb High Fidelity is namelijk de enige echte officiële Line Magnetic dealer van Nederland.

Wanneer ik een product bij A Tube High Fidelity koop, heb ik volledige garantie en krijg ik geen geïmporteerde versterker in huis. Voor de Europese markt gebruiken ze nou eenmaal betere componenten dus ja, je bent iets duurder uit, maar je krijgt dan ook kwaliteit in huis. En om eerlijk te zijn: ik betaal liever iets meer voor een versterker met een CE goedkeuring dan dat ik goedkoper uit ben voor een versterker zonder CE keurmerk. Ik zou nog strafbaar zijn bij doorverkoop en dat wil ik al helemaal niet. Na dat gezegd te hebben kreeg ik een lekker kopje koffie van Frank en maakte we een rondje door de winkel. Ik noem het een winkel omdat het natuurlijk een winkel is, maar ik had meer een woonkamer gevoel. Ontspannen sfeer, geen druk en er staat van alles wat. Zelfs een mooi cd en vinyl afdeling is er, dat kom je niet vaak meer tegen. Erg leuk en bijzonder en vooral niet mee stoppen. Na de volledige winkel gezien te hebben, was ik toch wel benieuwd naar de verschillende Line Magnetic versterkers. Ik had al diverse buizen versterkers beluisterd, maar was nog niet mijn droomversterker tegengekomen. Ik liep vaak tegen dezelfde problemen aan: weinig vermogen of het prijskaartje. Het laatste verbaasde me eigenlijk enorm, want het was niet zo dat ik weinig te besteden had. De meeste buizen versterkers hebben nou eenmaal weinig vermogen waardoor je snel met eindversterkers aan de slag gaat. Dit schroeft de prijs ontzettend op. Nu hebben mijn Martin Logans helemaal niet zo’n krachtige versterker nodig, maar controle over je luidsprekers hebben, daar zit het verschil, daar zit het geheim. Een beetje power kan geen kwaad. Al deze ingrediënten vond ik in de LM 805IA. Een goed betaalbare geïntegreerde versterker met vreselijk veel vermogen en controle. 48watt klasse A RMS. Dit voor een bescheiden prijskaartje van nog geen 5K. Toe maar Frank… Dit was even nieuw voor mij! Vergelijkbare versterkers kosten vaak het dubbele. Maar goed, laten we deze gegevens even terzijde houden. Wat een sound, wat een heerlijke buizen heeft deze versterker. Ontzettend veel emotie, alles viel op zijn plek en daar gaat het uiteindelijk om. Ik kon het bijna niet geloven! De volgende verrassing die je voor mij had was de Line Magnetic 24 cd-speler, wat een match met deze versterker zeg. Na maanden opzoek te zijn geweest wist ik het, deze set wil ik hebben! Dit is muziek jongens. De week er op stond je bij me voor de deur met de versterker en cd-speler. En ik moet toegeven, je bent al je beloftes nagekomen Frank. De volledige set is keurig door jou bezorgd en geïnstalleerd. Eindelijk geniet ik weer echt van mijn muziek en de luistervermoeidheid is ook verdwenen. Ik wil je ook nog even bedanken dat je audiovrienden net zo’n goede service verleent. Ik kan met een gerust hart iemand naar jouw winkel sturen voor een luistersessie. 

Beste Frank, bedankt voor alles!

Groetjes,

Pieter



Dhr. Marcel

Line Magnetic 805, Line Magnetic LM-24CD en een audiofiel Hifi Rack – Atacama Evoque Special Edition

Maart 2019

Bevindingen diverse Line Magnetic apparatuur en attacama audioracks:Voor aanschaf van de diverse Line Magnetic apparatuur bestond mijn set uit cd spelers, voor & eind versterkers van het merk PrimaLuna, in combinatie met Martin Logan electrostaten. Op zich was ik vrij tevreden met de klankkleur en de manier waarop het geluidsplaatje werd neergezet echter vanaf het begin heb ik altijd het gevoel gehad dat ik niet de volledige controle over het geluid had in met name het lage tonen gebied en dat er dus meer uit de audioset/speakers te halen was.
In mijn zoektocht naar andere apparatuur die mij zou brengen waar ik naar op zoek was zijn vele merken voorbij gekomen, van versterkers uit het top segment van PrimaLuna (omdat ik vrij tevreden was over
de apparatuur die ik al had) tot zeer dure apparatuur van merken als Lua, McIntosch, Audio Research, Jadis, etc. Allen konden me maar deels bevredigen in het geluid waar ik naar op zoek was.
Van het merk Line Magnetic had ik wel diverse zeer lovende recenties gelezen maar ik had de apparatuur nog nooit beluisterd, mede doordat er geen officiële dealer in Nederland van dit merk was. De grijze import apparatuur wil je niet in huis hebben gezien de problematiek die je kunt krijgen met garantie en niet goedgekeurde stroomvoorziening (ontbrekende CE goedkeuring) in de apparatuur.
Mocht er bijvoorbeeld ooit schade (kortsluiting, brand, etc) ontstaan door een niet CE goedgekeurd apparaat dan zal de verzekering niet uitkeren (of minimaal zeer moeilijk gaan doen).
Na het lezen van een advertentie over een nieuwe high end audio zaak in Almere in ons lokale krantje ben ik bij Frank gekomen. Altijd leuk om een nieuwe audio zaak in de buurt te krijgen en dat was al reden genoeg voor een bezoekje, wat het nog interessanter maakte was dat Frank (de enige) officiële dealer is van het merk Line Magnetic in Nederland.
Gezien Frank aardig wat versterker modellen van Line Magnetic als demo in de zaak had staan heb ik een goed beeld kunnen vormen van wat het niveau is waarop de Line Magnetic apparatuur presteert. En ik moet zeggen dat is op hoog niveau zelfs met de instap modellen van het merk.
Na de luistersessie was de keuze bij mij al snel gemaakt dat mijn voorkeur uit zou gaan naar een SET type versterker en wel een van de volgende types: LM-845IA (4000 euro), LM-805IA (5000 euro) of LM-845premium (10000 euro). Waarbij de klank van de 845 buis mij het meeste aansprak (kwam het meest bij het klankkarakter van de PrimaLuna apparatuur die ik in gebruik had). Het enige wat mij wat zorgen baarde was of de apparatuur voldoende power en controle zou hebben voor/over mijn electrostaten welke een zeer stabiele versterker nodig hebben om goed te presteren. De LM-845IA heeft “slechts” 2x22W, de LM-845premium 2x30W en de LM-805IA 2x48W allen in klasse A (het kenmerk van een SET versterker). Nu weet ik dat het vermogen niet alles zegt en dat het gaat om controle en stabiliteit van
een buizenversterker welke niet te vergelijken is met de meeste mosfet versterkers, maar het beperkte vermogen gaf me toch een onderbuik gevoel.  Frank stelde voor om de test met de geselecteerde versterkers bij mij thuis te laten plaatsvinden om dat onderbuik gevoel weg te nemen. Gezien de LM-845premium (welke mijn voorkeur had) nogal zwaar is en qua vermogen tussen de 2 andere in zit werd besloten om met de LM-845IA en LM-805IA een luistersessie bij mij thuis te laten plaatsvinden. De LM-845IA om te zien hoe het matched qua klank en de LM-805IA om te zien hoe het qua vermogen uitpakt. Mocht de LM-805IA met zijn 2x48W mijn
speakers niet goed kunnen aansturen zou de LM-845premium dat zeker niet gaan doen met zijn 2x30W. 
De eerste versterker die zijn kunnen bij mij thuis mocht tonen was de LM-845IA,welke qua prestaties op ietwat meer controle in het laag na redelijk overeen kwam  met de PrimaLuna apparatuur die ik had staan. Op zich zeker geen slecht resultaat maar niet een upgrade waar ik 4000 euro voor over zou hebben, hij kwam toch te kort voor mijn type speakers. Toen was het de beurt aan de LM-805IA en daar
werden we bij het horen van de eerste tonen allebei nogal stil van. Alle puzzelstukjes vielen op hun plek, op alle vlakken was er zeer grote verbetering waarneembaar en dan heb ik het echt over hele grote stappen qua verbetering. Franks reactie was, beter als dit wordt het volgens mij niet en gaf aan dat ik de 5000 euro die de LM-845premium meer kost wel in mijn zak kon houden (een advies wat ik als “zuinige”
Nederlander graag hoor). De bestelling voor een LM-805IA was dus ook snel geplaatst.
De bestelde LM-805IA werd ca 1 week (dus zeer snel) na bestelling geleverd en toen kon het inspelen van de nieuwe versterker gaan plaatsvinden. Eerste indruk koud uit de doos, absoluut niet verkeerd, als een versterker al zo presteert in niet ingespeelde staat dan liggen de ambitie verwachtingen voor een ingespeelde versie erg hoog. Helaas begon er na ca 10 uur spelen een geknetter/brom in het linker
kanaal te komen, ik heb hier Frank meteen over ingelicht. Na overleg afgesproken om door te gaan met inspelen (het kan bij nieuwe buizenapparatuur tijdens inspelen wel eens voorkomen en dat het later weer verdwijnt, het inbranden/inspelen van de buizen). Helaas na een uur of 40 spelen was het probleem nog niet weg, sterker nog het werd steeds erger. Het wisselen van buisjes (van links naar rechts en vice versa) om te achterhalen waar het probleem zat had helaas geen resultaat. De enige buis
(de enkele in de voortrap) kon ik niet verplaatsen omdat er maar 1 van in de versterker zit en laat dat nou net die de boosdoener te zijn. Van Frank heb ik een vervangende buis ontvangen uit zijn demo versterker en daarmee was het probleem met mijn versterker opgelost (prima oplossing/service).
Verder tot op de dag van vandaag (we zijn inmiddels een ½ jaar verder) een probleemloze versterker.
Na de versterker volgde de aanschaf van een zeer degelijk audiorack van Attacama de Evoque ECO SE, welke ik iedereen kan aanraden. Voordeel van dit modulaire audiorack systeem is dat je het altijd nog kan uitbreiden met extra plateaus, wat in mijn geval ook meerdere keren heeft plaatsgevonden.
Het volgende Line Magnetic apparaat dat is aangeschaft bij Frank is de LM-24CD. Na een luistersessie bij mij thuis met een demo cd-speler waar helaas een niet 100% goed functionerend loopwerk in zat toch het vertrouwen gehad om er eentje te bestellen en tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad.
Terug kijkend op een half jaar Line Magnetic versterker en cd speler gebruik kan ik de volgende conclusies trekken:
Pluspunten:
Ik ben nog geen ander merk audio apparatuur tegen gekomen die voor deze prijs dusdanig hoge kwaliteits apparatuur en zoveel luistergenot levert.
Perfecte dealer service 
Nadelen:
De afstandsbedieningen zijn wel van degelijke kwaliteit (volledig aluminium) maar ze zijn nogal gevoelig
in de hoek waarop je ze moet richten op de apparatuur om te werken.Een gemiste kans is de volume regeling van de afstandsbediening van de cd speler die niet werkt op versterker, je moet nu altijd 2 ab’s gebruiken.Advies:
Plaats audiofiele zekeringen in deze apparatuur voor de puntjes op de i
Combineer deze apparatuur met goede bekabeling, bij voorkeur solid core ofc koper bekabeling voor het beste resultaat, mijn ervaringen zijn top met bekabeling (netsnoeren, interlinks en speakerkabels) van het merk Black Cable.
Maak gebruik van een degelijk netfilter voor een stabiele stroomvoorziening
Kortom hoogwaardige apparatuur die zeer goed klinkt voor een meer dan schappelijke prijs.
En met Frank als dealer/leverancier zit je ook oke als het aan komt op degelijk advies, een goede service en iemand die zijn afspraken en beloftes na komt.
Het is nu wachten op de nieuwe dac die Line Magnetic op de markt heeft gebracht, ben benieuwd of die ook de hoge verwachtingen waar zal maken.
PS
Diverse audio vrienden van mij waren dusdanig onder de indruk van hoe de Line Magnetic appratuur presteert dat ze ook tot aankoop van apparatuur van dit merk over zijn gegaan, waarbij met name de
prijs/kwaliteit van de LM-805IA met kop en schouders boven alle andere modellen uitsteekt.
Een aanrader dus.

M. van Dijk



Dhr. Ronald

Februari 2019

Cambridge CA 851 N

Om een lang verhaal kort te houden, ik was opzoek naar een vervanging van mijn M-Audio Audiophile 2496 PCI geluidskaart, welke ik niet meer kon inbouwen in mijn nieuwe MediaPC. Ik heb vele oplossingen bekeken van PCIe geluidskaarten, eenvoudige DAC’s tot aan High End DAC’s. Aangezien ik een goede prijs/kwaliteit ook belangrijk vind, kwam ik uit bij de Cambridge Audio 851N. Deze wordt door velen met lovende woorden geprezen, ook juist vanwege de goede prijs/kwaliteitsverhouding. Uiteraard kan dit apparaat aan een PC worden aangesloten, maar dan via de USB-poort in plaats intern via PCIe.
 
Daar ik geen ervaring met externe (losse) DAC’s had en ik eerst wel eens wilde kijken of zoiets ook voor mij geschikt zou zijn, ging ik opzoek naar een bedrijf dat de CA 851N kon leveren. Zodoende kwam ik uit bij A Tube High Fidelity in Almere. Dit leek mij een geschikt adres om hier achter te komen. Hierop heb ik de winkel bezocht en kan alleen maar positief zijn over hoe Frank mij geholpen heeft. Ik mocht van hem een oudere versie, de CXN, thuis op mijn eigen installatie uitproberen zonder enige tegeneis. Dit vond ik een uiterst sympathiek gebaar omdat er geen enkele druk op lag. Hij wilde mij alleen verkopen als ik er zelf van overtuigd was. Ik heb de streamer/DAC daarom voldoende kunnen uittesten op mijn eigen installatie en deze ook direct kunnen vergelijken met mijn oude Media PC. Het geluid was duidelijk beter en het bedieningsgemak van het apparaat was ook meer dan in orde. Dit heeft mij toen doen besluiten om de 851N te kopen, welke dus nieuwer is en meer aansluitingen heeft (was ook belangrijk voor mij) dan de uitgeprobeerde CXN.  De volgende dag heb ik de streamer/DAC weer bij hem teruggebracht. Onder het genot van een lekker kopje koffie hebben we nog een hele tijd zeer ontspannen gepraat. Je merkt dat Frank plezier in zijn werk heeft en dat klanttevredenheid bij hem hoog in het vaandel staat.
 
Over de luisterruimtes kan ik inhoudelijk niet oordelen daar ik deze niet heb gebruikt, wel bekeken, en die indruk was zeer positief.
 
Frank, hartelijk dank voor je hulp, de lekkere koffie, gastvrijheid en bereidheid voor het uit testen van de streamer/DAC!
 
Ronald uit Hilversum

Dhr. André H.

Line Magnetic LM-210IA

De Line Magnetic 210IA is sinds enkele weken de “motor” van mijn systeem, en ik ben zeer tevreden over de prestaties van deze qua vermogen toch bescheiden versterker. Mijn vorige versterker (Jadis 40 watt) legt het op alle fronten af tegen deze 8 watt SET.

Mijn PMC luidsprekers (90 dB 8 Ohm) produceren reeds een overtuigend geluidsbeeld bij 0,01 watt, en zijn tamelijk luid vanaf 0,1 watt, hoogrendement hoornluidsprekers zijn dus in elk geval geen noodzaak om van deze versterker te kunnen genieten.Bedankt Frank, ook voor de goede communicatie en service.

 


Johan K

Cambridge CXN V2

Beste Frank,

We hebben elkaar leren kennen door een foutje op de website, maar vanaf dat moment leuk en snel contact.
De McIntosh werd toch te prijzig, maar je advies opgevolgd om voor de Cambridge CXN V2 te gaan. Wat een prachtig geluid komt hier uit, zelfs met Internetradio.
En mijn vrouw is weer helemaal blij met “ouderwetse” presets op de afstandsbediening haha!  En wat heb je een fraaie apparatuur in de showroom staan, zeg; ik kom zeker nog eens buurten. Met vriendelijke en muzikale groet, Johan

W. Kuijt

Line Magnetic LM-219IA

Frank en Jing hebben een mooie nieuwe zaak geopend in mooie HIFI apparatuur,
veel met buizen en voor elk wat wils.
Ik heb zelf een Line Magnetic 219 bij Frank mogen kopen en dat is goed bevallen.
Ik kom graag terug voor andere spullen die Frank en Jing aanbieden!
Tot snel,

Ge

Cambridge Duo

Hallo Frank.
De Cambridge speelt als een tierelier. Hor nu “geluiden” die voorheen niet waarneembaar waren.
Wordt hier heel gelukkig van. Een prima upgrade!!
Groeten Ge

Ruud en Janny B.

Kef Q950

2 weken geleden waren we voor het eerst in jullie nieuwe zaak en wat was dat een beleving.
Rustig rondgekeken en daarna de KEF speakers beluisterd want daar kwamen we tenslotte voor.
Goede uitleg gehad van Frank en het was voor hem geen moeite om andere speakers aan te sluiten of verschillende 
muzieksoorten te laten horen onder het genot van een lekker bakkie koffie.
De speakers zijn aangeschaft en  goed ingespeeld waardoor het nu echt genieten is.
We willen jullie bedanken voor de zeer goede service en gastvrijheid en wensen jullie 
heel veel succes toe met deze prachtige winkel.
We willen een ieder die dit leest aanraden om deze winkel te gaan bezoeken.
U zal er beslist geen spijt van krijgen.

Ed P.

Michell Gyrodec & Line Magnetic LM-211IA

Ik kwam in contact met Frank van A Tube High Fidelity, omdat hij een Michell draaitafel te koop had staan op marktplaats die was ingeruild.We kwamen al snel een goede inruil prijs overeen op de Michell die ik graag wilde hebben.  Maar omdat ik ook al een tijdje een buizen versterker wilde hebben en Frank die ook verkoopt, heb ik ook een nieuwe Line Magnetic LM-211IA bij hem besteld. Ook op mijn versterker kreeg ik een aantrekkelijke inruil prijs. Ik ben door Frank prima geholpen en we hebben een prettig gesprek gehad over hifi toen ik de Michell en de LM-211IA kwam halen. Hij heeft me ook nog even rondgeleid in zijn prachtige luister ruimtes. Frank verkoopt een erg mooi assortiment aan uitstekend merken en je voelt al snel op je gemak bij hem. De LM-211IA versterker staat nu al weer een paar dagen te “draaien”. Naast het prima middengebied en hoog vind ik vooral opvallend de uitstekend bas weergave van deze versterker. Kortom deze hifi zaak is een aanrader om eens te gaan kijken en belangrijker nog, om te gaan luisteren.

Jurgen ten Burg

Line Magnetic LM-219IA

Daar was hij dan, de Line Magnetic LM219IA. Wat een geweldenaar en wat een geluid produceert deze geïntegreerde versterker. De LM-219IA is door Frank van A Tube High Fidelity bij mij thuis afgeleverd. Samen met Frank de LM-219IA aangesloten en Frank heeft de “rommel”  keurig meegenomen (de LM was mega goed verpakt en kwam in een kist). Ik kon via de pin machine betalen, echt handig.  Super service en ik ben ontzettend blij dat ik via de officiële weg een Line Magnetic heb gekocht, dat geeft rust. En nu………lekker genieten.
Thanks, en tot snel Jing en Frank !

G. van Dijk

Line Magnetic LM-210IA

A Tube High Fidelity geeft nog de service die ik kwijt was.
Prachtige showroom, lekkere koffie en ik ben dik tevreden met mijn versterker.
Nu weer sparen voor een upgrade 
Tot snel weer Frank en Jing
Mvg

Hartelijk dank aan iedereen die een review geplaatst heeft !